Egyetért azzal, hogy életünk tudatos döntések eredménye? Mindannyiunk előtt ott áll egy izgalmas, gazdag élet ígérete.
Segítsük egymást az értékes lehetőségek felismerésében!

2011. június 29., szerda

Az ideális testalkat elérése és megtartása

divathóbortok helyett évezredek alatt bevált elvek alapján
Összefoglaló az előadásról (2011. június 28.)
(emlékeztetőként: meghívó)

Egy újabb, gyors eredményt ígérő csodamódszer helyett egy egészen különleges filozófiát szeretnénk bemutatni. Igazi ereje abban rejlik, hogy több évezredes tapasztalat igazolja: végleges megoldással tud szolgálni az ideális testalkat után vágyóknak.

Mindenekelőtt szögezzünk le néhány nagyon fontos, a nyugati orvostudomány által is maximálisan igazolt alapelvet.

  • Testalkatunk életmódunknak és táplálkozásunknak az egyenes következménye. Igaz ugyan, hogy a genetikának is van szerepe, de a családokban a szokásokkal "továbbörökített" táplálkozás és életmód minták sokkal jelentősebbek.
  • Az ideálistól eltérő testalkat valódi oka: a szervezet valójában éhezik, bizonyos sejtek vagy egész szövetek, szervek alultápláltak, ezáltal felborul a szervezet természetes biológiai harmóniája.
  • A sejtek megfelelő feltáplálásának három alapvető feltétele: megfelelő (minőségű és mennyiségű) táplálék bevitele, a felszívódás helyes működése, a sejtekbe való beépülés helyes működése. Ha a három funkció közül bármelyik gyengén vagy rosszul működik, a sejtek törvényszerűen alultáplálttá válnak, aminek ugye egyenes következménye az egyensúly megbomlása, ami pedig testsúlyváltozás formájában jelenik meg kívülről.
  • Ami biztos: először fejben kell eldönteni, ha valaki változtatni akar. Mivel a testalkat az életmód és a táplálkozás függvénye, csak azok számíthatnak érdemi (tartós) eredményre, akik hajlandóak változtatni az életmódukon és a táplálkozásukon.


Miért nem működnek a csodamódszerek?

Aki viszont fejben még nincs készen erre a változásra, az csak a gyors, látványos eredményeket ígérő diétákat keresi. Ezek az erőszakos módszerek (étvágycsökkentők, emésztés-serkentők, zsírfelszívódás-gátlók) közös hibája, hogy szembemennek a természet (a biológia) alapvető törvényeivel, ami előbb-utóbb törvényszerűen megbosszulja magát. Nagy akaraterővel ideig-óráig be lehet csapni, manipulálni lehet a szervezet működését, de ezek a módszerek hosszú távon nem tarthatóak, és megfigyelhető, hogy az abbahagyásuk után gyakran visszaáll a szervezet az eredeti állapotába, illetve nem ritkán még rosszabb lesz a helyzet, mint a diéta elkezdése után. Ennek oka (vagyis a megvonással járó diéták hátulütője), hogy az amúgy is éhező sejtek még jobban ki lesznek éheztetve, így a diéta következtében még jobban felborul a belső egyensúly.

Akkor mi az, ami eredményre vezet?

A keleti kultúrák már több ezer éve megfogalmazták ugyanezt a bölcsességet: "Ha fogyni akarsz, lakasd jól a szervezeted!" A különbség csak az, hogy a kínaiak ezt a gondolkodásmódot be is építették a mindennapi kultúrájukba, és a táplálkozásuk is követi a szervezet sokoldalú, megfelelő minőségű (tiszta és koncentrált) ételekkel való táplálását. Nem is igen látni Kínában túlsúlyos embereket!

Mindannyiunkban működik egy program (amit regenerációs képességnek hívnak a keletiek), amely biztosítja az ideális testsúly elérését és megtartását. A keletiek mindössze annyit tesznek, hogy megfelelő módszerekkel és táplálékokkal támogatják ezt a természetes folyamatot (szemben a nyugati kultúrával, ahol éppen hogy romboljuk ezt a képességünket). Ezt az elvet követve nem számíthatunk gyors és látványos eredményre, viszont kellő kitartással biztosak lehetünk benne, hogy végleges megoldást találunk.

A Sunrider-nek azért lehetünk nagyon hálásak, mert elhozta nyugatra is a keletiek bölcsességét és tapasztalatát. Termékeinek fogyasztásával ugyanazokat az értékes tápanyagokat tudjuk mi is megadni a testünknek, amit Kínában már évezredek óta fogyasztanak az emberek.

És azóta szerencsére már számtalan példa igazolja (Magyarországon is), hogy a keletiek bölcsessége nyugaton is érvényes és működőképes. Nagyon sok ember a Sunrider-nek köszönheti az ideális testsúlyának elérését és hosszú távú megtartását.

Végezetül íme azok a termékek, amik a leginkább segíthetnek a testsúlykontroll iránt érdeklődő fogyasztóknak: