Egyetért azzal, hogy életünk tudatos döntések eredménye? Mindannyiunk előtt ott áll egy izgalmas, gazdag élet ígérete.
Segítsük egymást az értékes lehetőségek felismerésében!

2011. február 16., szerda

Jótékony termékekkel a derűs időskorért


Összefoglaló az előadásról (2011. február 15.) 
(emlékeztetőként: Meghívó)


Méltósággal és aktívan megélni az időskort? Igen, ez lenne a cél, de ezt először fejben kell elhatározni. Vagy ahogyan Dr Barta József fogalmazott: "Először is fejben kell eldönteni, hogy jól akarunk élni!"

Ezzel a gondolattal vette kezdetét az idős korosztálynak meghirdetett előadás, melyre örvendetesen élénk érdeklődés mutatkozott. Örömteli látni, hogy a mai nehéz körülmények között is milyen sokan törekednek az életük minél tartalmasabb megélésére. És az idősek között is milyen sokan vannak, akik aktív nyugdíjas évekre készülnek: szeretnének sok időt tölteni az unokájukkal, minél többet segíteni a családjuknak, és mindezt jó egészséggel, derűsen átélni!

Dr Barta József és felesége, Edina
Ennek egyik legfontosabb alapfeltétele a helyes táplálékok megválasztása. Az előadó a Corvinus egyetem kiváló kutatója a táplálkozástudomány területén, így a leghitelesebb forrásból hallhattunk arról, hogy bizony milyen nehézségekkel kell ma szembenéznünk, ha kielégítő módon szeretnénk gondoskodni a helyes táplálkozásról. Hallhattuk, hogy évtizedekkel ezelőtt mindez könnyebb volt, hiszen az emberek természetes eredetű táplálékokat fogyasztottak döntő mértékben, és sokkal egészségesebb táplálkozáskultúra volt divatban.


Mára ez azonban megváltozott, Barta professzor érzékletesen, példákkal alátámasztva mesélt erről. Ízelítőül csak néhány gondolat:

  • A mesterséges tápok alkalmazása által harmadára csökkent az állatok hizlalási ideje. Ez a mesterségesen felgyorsított folyamat számtalan veszéllyel jár: a hormonokkal manipulált állatok húsa messze nem tartalmazza azt a tápértéket és azt a harmóniát, mint a természetes folyamattal felnevelt állatok húsa. És ez az oka annak is, hogy a 21. század legnagyobb veszélyét az állatról emberre terjedő betegségek jelentik, gondoljunk csak a kergemarhakórra és a madárinfluenzára!
  • Sajnos a széles tömegekhez eljutó üdítőital választék színvonala ijesztő: szinte csak olyan anyagokat tartalmaznak (és néha igencsak nagy koncentrációban), amelyek súlyosan károsíthatják a szervezetünket. Pedig vannak egészséges alternatívák a cukros üdítőkre, és a szülők felelőssége egy családban jó példát mutatni a gyermekeiknek.
  • Napjainkban népbetegség az allergia, rengeteg ember érzékeny ilyen vagy olyan anyagra, táplálék összetevőre. Milyen érdekes, hogy évtizedekkel korábban nagyságrendekkel kevesebb allergiás volt, pedig akkor is ugyanúgy jelen voltak a környezetünkben a reakciókat kiváltó anyagok. Akkor vajon a parlagfű a hibás, vagy pedig a saját szervezetünkben, a legyengült (káros élelmiszerekkel és antibiotikumokkal összekuszált) immunrendszerünkben kell keresni a felelőst?
  • A magyar családok legsúlyosabb táplálkozási hibáinak egyike, hogy túl sok húst fogyasztunk. Óriási gondokat okoz az elsavasodás, pedig igen egyszerű a megoldás: többet kellene fogyasztanunk lúgos kémhatású élelmiszerekből.

József bemutatta a regeneráció filozófiáját, azt az ősi, ámde mégis egyszerű táplálkozási alapelvet, melyet követve a keleti kultúrák népei évezredek óta messze felülmúlják a gazdagabb nyugati kultúrákat az egészség tekintetében. Két nagyon egyszerű példán (magas vérnyomás és cukorbetegség) keresztül érzékeltette, hogy a helyettesítés filozófiája helyett (ami csak tüneti kezelést jelent) hosszú távon csak a regeneráció filozófiáját követve érhetünk el végleges és megnyugtató megoldást egészségügyi problémáinkra.


Végezetül az előadás hallgatói röviden megismerhették a regeneráció filozófiáját a világon legmagasabb színvonalon alkalmazó vállalat, a Sunrider legfontosabb termékeit:

Fortune Delight - plusz energiát adó üdítőital
Calli - nyugtató hatású finom tea
Evergreen - a természet éltető ereje
Suncare - stevia kivonat
funkcionális táplálékok: Alpha, Conco, Lifestream, Assimilaid, Prime Again
Szépséggyöngy - hatékonyan beépülő kalcium koncentrátum
Sunbar - finom energiaszelet tele rostokkal
Gyümölcsmosó - zöldségek és gyümölcsök tisztítására
Top - szellemi frissesség megtartásáért

A résztvevők aztán meg is kóstolhatták a Sunrider egyik finom italát, a Calli-t, így végül mindenki elégedetten, hasznos tudnivalókkal gazdagodva távozhatott az előadásról!