Egyetért azzal, hogy életünk tudatos döntések eredménye? Mindannyiunk előtt ott áll egy izgalmas, gazdag élet ígérete.
Segítsük egymást az értékes lehetőségek felismerésében!

2011. február 2., szerda

Szupertáplálékok az aktív korosztálynak



Összefoglaló az előadásról (2011. február 1.) 
(emlékeztetőként: Meghívó)


Napjainkban az aktívan dolgozó korosztályra minden eddiginél nagyobb teher hárul. Egyre több a munka, a bizonytalanság és a stressz, ugyanakkor egyre kevesebb a szabadidő, a pihenés és a feltöltődés. 

Hogyan lehet bírni ezt az egyre fokozódó tempót?

Nyilvánvalóan egyre több energiára van szükségünk, azt pedig máshonnan nem tudjuk biztosítani, csak a táplálékainkból. Vajon az áruházak élelmiszer kínálata lépést tart ezzel az igénnyel, tehát azt látjuk, hogy egyre színvonalasabb minőségű, egyre értékesebb termékeket vásárolhatunk a családunknak?

Sajnos éppen ellenkezőleg, a jelenlegi általános kínálat nemhogy nem gondoskodik megfelelően a növekvő energia- és tápérték szükségletről, de a mesterséges összetevők mértéktelen alkalmazása révén egyre kevesebb tápértéket tudunk magunkhoz venni (nagyrészt lényegében üres kalóriákat fogyasztunk), másrészt viszont hallatlan veszélyeknek tesszük ki a saját szervezetünket!

A probléma adott: de mi a megoldás?

Ezt, mint problémát, mára már szinte minden családban felismerték. A jelenlegi előadás viszont azokhoz szólt, akik a probléma megállapításán túl elszántan keresik a megoldást is! Nem is csalódtak azok az érdeklődők, akik rászántak bő egy órát arra, hogy meghallgassák Lakatos Istvánné Manyi előadását. Hiszen valamennyien hasznos információkkal ellátva, elégedetten távoztak az eseményt követően.

Szóval mi is lehetne a megoldás? Nyilvánvalóan semmi más, mint egy hiteles, megbízható, és a minőséget illetően megalkuvást nem ismerő élelmiszergyártó vállalat! Éppen egy ilyen vállalat (Sunrider International) és annak termékei kerültek bemutatásra az előadó által. Manyi elmondta, hogy annak idején anyaként (és főleg egészségügyi dolgozóként) úgy érezte, az ő felelőssége gondoskodni a család számára arról, hogy tiszta és tápláló élelmiszerek kerüljenek a konyhába és az asztalra. Sajnos azonban minden igyekezete ellenére a boltok kínálatát böngészve nem volt képes olyan természetes, megbízható dolgokat vásárolni, amiken gyermekkorában egy kis faluban még ő felnőtt. Egyenesen úgy fogalmazott: bár nem állt szándékában, de a gyermekeit ő már sajnos vegyszereken és műanyag dolgokon nevelte fel. Egészségügyi dolgozóként pontosan tudta, hogy ez nem helyes, hogy ez hosszú távon sokkal gyengébb alapokat és sokkal nagyobb veszélyeket jelent, de nem találta a megoldást.

Egészen addig, amíg 1996-ban nem találkozott a Sunrider-rel. Mivel nyitottan állt hozzá, hamar megtudta, hogy a Sunrider az egyik legkiválóbb, legmegbízhatóbb gyártócég a piacon. Boldogan ismerte fel, hogy éppen ez az, amit keresett, és azóta is boldogan alkalmazza saját családjában, és mesél róla a környezetében élő, a családjuk egészségéért ugyanúgy felelősséget érző embereknek.

Mielőtt rátérünk a konkrét termékek bemutatására, néhány általános, de fontos gondolat:
  • A munkához szükséges energia és tápérték bevitele különösen aktuális és hangsúlyos kérdés ilyenkor, tavasz felé közeledve. Nagyon sokaknak erre az időszakra már kimerülőben vannak a raktáraik a legfontosabb tápanyagokból (például az oly fontos vitaminokból), és majd csak április-május környékén várható friss utánpótlás belőlük.
  • A Sunrider egyáltalán nem az orvosok helyett (és főleg nem ellenük) próbál dolgozni. A Sunrider legszűkebb vezetésében is orvosok, egészségügyi szakemberek állnak (a vállalat tulajdonosa például gyógyszerész, biokémikus, és a világ egyik vezető gyógynövénykutatója), így ők is azt tanácsolják, hogy aki beteg, annak az orvoshoz érdemes fordulnia. Azonban a betegségek megelőzésében, energiánk és jó közérzetünk megtartásában döntő szerepe van a táplálkozásunknak! Erről pedig nem az orvosnak kell gondoskodnia, hanem nekünk magunknak! És ebben kínál nagyon kiváló segítséget a Sunrider.
  • A családok megbízható táplálékok iránti jogos igényére nagyon sok (több száz) gyártócég próbál alapozni. Azonban legyünk nagyon óvatosak! Rengeteg köztük a bizonytalan hátterű, kétes minőséget kínáló vállalat, és sajnos olyanok is akadnak szép számmal, akik egyenesen tudatosan félretájékoztatják az érdeklődőket! Ugye Ön sem szívesen adna olyan termékeket a szeretteinek, aminek gyártója vagy nem törvényes, vagy nem tisztességes, esetleg súlyos tízmilliókra büntették hamis információk terjesztéséért? A tisztánlátás kedvéért hadd ajánljunk egy független fogyasztóvédelmi intézményt, melynek oldalán meg tudja nézni, melyek azok a cégek (a kb. 300 közül) a jelenlegi magyar piacon, amiket hozzáértő szakértők ajánlani mernek az érdeklődőknek (a többitől óva intenek): Közvetlen Értékesítők Szövetsége
  • Nem győzzük eléggé hangsúlyozni: a Sunrider termékei nem csodaszerek! A Sunrider termékei egyszerűen csúcsminőséget képviselő (makulátlanul tiszta és páratlanul koncentrált) értékes gyógynövények esszenciái, melyek tápláló hatásuk által valóban képesek pozitív hatást kifejteni az emberi szervezetre. Azonban óva intünk mindenkit a túlzott elvárásoktól, és főleg attól, hogy másokban esetleg a csodaszer illúzióját keltsék!


És akkor most nézzük az egyes termékeket, amikről szó esett az előadáson! Természetesen hely hiányában jóval rövidebben, mint ahogy az szóban elhangzott. Akinek további információra van szüksége, esetleg kérdése merül fel, forduljon bátran ahhoz a személyhez, aki elhívta az előadásra!

  • Calli. A szervezet kiválasztó működésének (elsősorban a vesének és a májnak) intenzív támogatója. Rendkívül jó hatással van az emésztésre is, és az egész szervezetnek nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb állapotot biztosít. Literre kiszámítva ára mindössze 70 Ft körül van, így egyetlen családban sem jelent plusz kiadást, ha az üdítőitalukat lecserélik a jóval egészségesebb Calli-ra! (bővebben)

  • Fortune Delight (Forcsi). A Calli-hoz hasonlóan a tisztításért felelős ital, azonban még alaposabban tisztít: a jóval kifinomultabb, és ez által még több helyre eljutó nyirokérhálózatot is alaposan megtisztítja. Mozgékonyabbá teszi és energiával tölti fel a fogyasztóját, ráadásul meggátolja a tejsavak lerakódását, és így az izomláz kialakulását. Különösen hasznos így a tavaszi fáradtság idején! (bővebben)

  • Evergreen. Tavasztól őszig könnyedén képesek vagyunk sok élő zöld növényt, és így klorofillt juttatni a szervezetünkbe. De télen is nagy szükségünk van rá! Erről gondoskodik a Sunrider rendkívül ízletes itala, az Evergreen. Nagyon jó hatással van a keringésre, és vaspótlásra is kiválóan alkalmas.

  • Vitafruit. Egy igazi vitaminbomba, méghozzá a legfinomabb és legértékesebb gyümölcsökből! Kiskanálnyi mennyisége képes biztosítani a napi vitaminszükségletünket. A Callihoz és a Forcsihoz hasonlóan a Vitafruit is rendkívül koncentrált, gazdag antioxidáns-forrás, és ezzel a leghatékonyabb eszköz a szabadgyökök semlegesítésében! (bővebben)

  • Alpha 20 C. Immunrendszerünk táplálékára különösen nagy szükségünk van a téli időszakban, hiszen ilyenkor a körülmények (tartós sötétség, vitaminhiány, rossz kedv) miatt hajlamosabbak vagyunk minden fizikai és lelki támadásra. Szükséges tehát felkészíteni a védekezésre a szervezetünket. Különösen kiváló tapasztalataik vannak vele gyermekes családoknak. Óvodai és iskolai csoportokban az Alpha 20 C-t rendszeresen fogyasztó gyermekek látványosan ellenállóbbá válnak a betegségekkel, járványokkal szemben. (bővebben)

  • Assimilaid. Mivel emésztőrendszerünk küzd közvetlenül a bekerülő vegyszerekkel, mérgekkel, ezért egyre nagyobb teher hárul rá. Érdemes tehát megerősíteni, és egyensúlyba hozni, ebben segít az Assimilaid.

  • Conco. Légzőrendszerünk táplálékának fogyasztásával kapcsolatban is kiváló tapasztalatok vannak. A légutakkal kapcsolatos betegségek döntően megelőzhetők, ha pedig már kialakultak, könnyebben legyőzhetők a fogyasztásával.

  • Prime Again. Sajnos beszélnünk kell a hormonrendszer táplálékáról is. Ma az iparban pl. a sertéseket harmada idő alatt felnevelik (mesterséges tápokkal és hormonkezelésekkel), mint korábban a hagyományos táplálással. Vajon ez-e az oka annak, hogy a jelenlegi statisztikai adatok szerint majdnem minden harmadik fiatal párkapcsolat meddő? Nem tudjuk biztosan a választ, azt viszont igen, hogy a Prime Again nagyon hatékonyan segít egyensúlyba hozni a felborult hormonrendszert.

  • Lifestream. Tudja, hogy a legtöbb halálozás keringési okokra vezethető vissza? Akkor pedig érdemes arra odafigyelnünk, hogy karbantartsuk a keringésünket is. Manyi a személyes példáját mesélte el: a Lifestream fogyasztásával ma, az 54. évében túlsúlya ellenére sokkal jobb állapotban van a keringése (például sokkal rugalmasabbak az érfalai), mint harmincévesen!

  • Suncare. Természetes (stevia-alapú) édesítőszer. Annak, aki szereti az édes ízt, de szeretné elkerülni a cukorbetegséget, feltétlenül ajánlott!

  • Sunbar. Egy igazán különleges és finom (többek között kakaót és gyümölcsöket tartalmazó) energiaszelet. További nagy előnye, hogy egyetlen szelet pótolja a napi rostszükségletünket. (bővebben)

  • Vitashake. A Sunbar-hoz hasonlóan hatékony energiaforrás, általában reggelihez javasolt (folyadékban feloldható) finom termék.

  • Sunbreeze. Egy rendkívül intenzív, gyorsan működő és így azonnal megtapasztalható frissítő. Olaj vagy balzsam formájában kapható, használata sokrétű: fejfájás, rovarcsípés, izomláz, fertőtlenítés, stb... Tulajdonképpen a keringést élénkíti, ezáltal fejti ki jótékony, vagy éppen fájdalomcsillapító hatását.

  • Gyümölcsmosó. Egy igazi különlegesség! A Sunrider egyedi termékének használatával (az öblítővízbe való keveréssel) megszabadulhat a zöldségekben és gyümölcsökben található (oda diffundálódott) káros anyagoktól, mérgektől. Több hölgy is elmondta, hogy ő bizony a húsok tisztítására is alkalmazza, eredményesen.